Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 parken in Nijmegen om te vieren dat het zomer is!

Door Jurgen Smit 3 mei 2017

April was de koudste editie van die maand ooit. Ooit! Klappertandend hebben een paar dappere Nijmegenaren zich soms gewaagd aan een terrasje, met een witbiertje voor de vorm, genietend van een schraal zonnetje. Godzijdank is dat nu voorbij: we gaan de zomer in! Klop je picknickkleedje uit en zoek je frisbee op want Nijmegen heeft vijf fantastische stadsparken om te genieten van de zon!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

 

Het Valkhofpark

Barbarossa ruïne
Barbarossa ruïne op het Valkhofpark

Het Valkhofpark kennen we natuurlijk als hotspot tijdens de Nijmeegse Zomerfeesten, maar ook zonder muziek is het er heerlijk. Naast stokoude resten van onze voorouders (de Barbarossa-ruïne stamt uit 1155!) is het voor een stadspark een relatief rustige plek met een fenomenaal uitzicht over de waal. Niet onbelangrijk: er zit een ijssalon op kruipafstand.

Het Kronenburgerpark

Kronenburgerpark
Het Kronenburgerpark en haar toren

Het Kronenburgerpark is bekend voor elke Nijmegenaar. Als kind voerde je de eendjes, als puber hing je daar op een bankje, en als volgroeid mens gaat je ‘hert’ stiekem sneller kloppen van de gelijknamige knoeperd van een hit van Frank Boeijen. Heerlijk park voor een zonnige middag, maar als we Frank moeten geloven kun je er ’s avonds maar beter met een grote boog omheen.

Het Goffertpark

Kinderboerderij Goffertpark
Kinderboerderij bij het Goffertpark

Wie kaartjes heeft gekocht voor ras-entertainer Robbie Williams op 4 juli weet het Goffertpark sowieso te vinden. Ook voor NEC fans is dit bekend terrein. Maar voor wie op een zomerse dag wil ontspannen biedt dit park eveneens een zee van mogelijkheden. Ruimte zat voor je frisbee, babykonijnen huppelen vrolijk voor je langs en als kers op de taart is er een kinderboerderij met bokjes! Hier wil je zijn.

Hortus in Park Brakkenstein

de Hortus in Brakkenstein
Een waterval in de Hortus in park Brakkenstein

Vlakbij de universiteit ligt park Brakkenstein. Wat niet iedereen weet is dat bij dit park een botanische tuin hoort, de Hortus. Deze tuin is vrij toegankelijk en heeft allerlei unieke planten. Er is zelfs een stukje moeras aangelegd en ook de waterval brengt wat verfrissing tijdens een hete zomerdag. Naast de botanische tuin is er ook een theetuin met een terrasje. Ge-nie-ten!


Meer over Hortus Nijmegen ontdekken?

Hortus Nijmegen parken

GeopendHele dag

d’Almarasweg 22D, Nijmegen

Bekijk meer:parken

 

Het Hunnerpark

Hunnerpark
Het Hunnerpark

Vlak naast het Valkhofpark vind je het Hunnerpark, ook geen onbekende als het gaat om festivallocaties. Maar ook hier kun je heerlijk relaxen tijdens mooi weer met je tenen in je gras! Zeker op een zeldzame snikhete dag is dit schaduwrijke park met haar vele bomen een heuse uitvlucht.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.