10 x deze voorstellingen móet je zien volgens programmeurs Heleen en Natasja van de Lindenberg

Aangeboden door Lindenberg Huis voor de Kunsten 14 mei 2018
Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Programmeurs Natasja en Heleen hebben voor seizoen 2018 2019 weer heel wat mooie namen weten te strikken om de theaterzalen van de Lindenberg mee te vullen. Zoals ieder jaar zijn er jeugdvoorstellingen voor alle leeftijden, cabaretvoorstellingen in grote en kleine zaal en andere bijzondere voorstellingen. Vanaf 14 mei kun je weer kaartjes kopen voor de nieuwe voorstellingen. Deze (kinder)voorstellingen mag je volgens Natasja en Heleen écht niet missen!

Micha Wertheim – Voor Alle Duidelijkheid (try out)

Wanneer: 1 november om 20.30 uur
Wat: 
Prikkelend, tergend, ontregelend en tegendraads.

Heleen: “Micha Wertheim krabt aan de korsten, maakt z’n eigen regels. Hij zoekt de grenzen op binnen het cabaret – want wie bepaalt die grenzen eigenlijk? Vorig jaar deed hij dat door zelf niet op te komen dagen bij zijn voorstelling ‘Ergens Anders’. Geweldig dat hij ook dit jaar weer met zijn try out naar de Lindenberg komt.”

Guido Weijers – Masterclass Geluk

Guido Weijers
Cabaretier Guido Weijers.

Wanneer: 29 maart om 20.00 uur
Wat: We worden doodgegooid met ultieme tips voor Gelukkig Leven. Maar hoe zit het nu echt? Guido Weijers kan het u vertellen.

Heleen: “Guido Weijers komt heel wat anders doen dit seizoen: geen cabaretvoorstelling, maar een masterclass over geluk, onderbouwd met wetenschap. Grappen zijn niet gegarandeerd, maar vast ruimschoots aanwezig. Hij wil deze show spelen in kleine zalen; we zijn trots dat hij daarbij voor de Lindenberg heeft gekozen.”

Theatergroep Fien – Wakker (kindervoorstelling, 6+)

Theatergroep Fien

Wanneer: 21 oktober om 15.00 uur
Wat: Een liedjesvoorstelling over piekeren en wakker liggen; over dromen met je ogen open en zin hebben in de volgende dag.

Natasja: “Deze voorstelling van regionale makers is opgericht door theatermaker Susanne Roos en schrijver Jaap Robben. De Lindenberg ondersteunt graag lokale makers. Theatergroep Fien maakt daarnaast prachtige, poëtische voorstellingen: de groep komt hier al een aantal jaar en de voorstellingen zijn altijd indrukwekkend. Ook leuk: de Lindenberg heeft de eer de première te huisvesten op 21 oktober”.

Meneer Monster – Monster Mania (kindervoorstelling)

Meneer Monster
Foto: Anna van Kooij

Wanneer: 5 & 6 januari
Wat: 
Meneer Monster viert zijn vijfde verjaardag met een knotsgek feest: de mannen nemen de Lindenberg volledig over!

Natasja: “In totaal speelt Meneer Monster dit weekend acht voorstellingen, en zetten theatercafé No23 op zijn kop met een monsterlijk randprogramma. Onder de voorstellingen bevindt zich ook hun nieuwste voorstelling, De Rovers. Meneer Monster maakt hele grappige, kluchtachtige voorstellingen: hen kennende is De Rovers ook weer hilarisch”.

Patrick Nederkoorn – Ik betreur de ophef

Patrick Nederkoorn
Foto: Tom Cornelissen


Wanneer:
14 december om 20.30 uur
Wat: Een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens.

Heleen: “Dit wordt de derde individuele show van Patrick Nederkoorn bij de Lindenberg. Hij begon in de Karolingenzaal, onze kleinste zaal, net afgestudeerd. Afgelopen seizoen toerde hij succesvol met Jan Beuving en met zijn talkshow Zomaargasten, dat op Festival op ’t Eiland te zien was. Komend seizoen staat hij weer bij ons, maar nu in de Steigerzaal.  Leuk om Patrick en zijn carrière op deze manier te volgen en hem telkens terug te zien bij de Lindenberg.”

MAAS Theater en Dans – Bye Bye Baby (10+)

Maas theater
Foto: Roosmarijn Knijnenburg

Waar: 16 februari om 19.30 uur
Wat:
Een fysiek spektakel op een enorm springkussen vol illusies die ontmaskerd worden: van simpele goocheltrucjes tot grootse effecten met rook en glitters.

Natasja: “De Lindenberg biedt graag een plek aan jonge makers, zoals MAAS Theater en Dans. Deze voorstelling belooft een enorm spektakel te worden met dat springkussen. Het is een voorstelling voor wat oudere kinderen (10+) en is daarom op zaterdagavond om half acht geprogrammeerd.”

De Partizanen – Het leven an sich (try out)

De Partizanen
Foto: Roger Cremers


Wanneer:
7 december om 20.30 uur
Wat: 
Lachwekkende sketches over ‘Het leven an sich’.

Heleen: “Deze voorstelling zit vol scherpe, droogkomische grappen, terwijl ondertussen het nieuws van de dag niet wordt geweerd en het publiek altijd een spiegel wordt voorgehouden. Zó goed. We zoeken bij de Lindenberg naar voorstellingen die méér zijn dan ‘alleen’ cabaret zoals veel mensen het kennen: voorstellingen die geëngageerd zijn, muzikale voorstellingen, theatrale uitstapjes. De Partizanen zijn daar een goed voorbeeld van.”

DudaPaiva Company – Monsters (kindervoorstelling)

Duda Pavia

Wanneer: 10 maart om 15.00 uur
Wat: Prachtig poppenspel over mysterieuze en grappige figuren uit de Griekse mythologie.

Natasja: “De voorstelling Monsters is een combinatie van dans en poppenspel: de dansers worden als het ware de poppen. De transformatie van danser in pop is heel bijzonder om te zien. Deze voorstelling is zeker niet alleen geschikt voor kinderogen: ik vond ‘m zelf ook heel mooi.”

Pieter Tiddens & Marike van Weelden – Lastige Ouders (10+)

Pieter Tiddens
Foto: Joke Schot

Wanneer: 16 maart om 19.30 uur
Wat: Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn, wanneer je 24 uur per dag voor je zorgbehoevende zoon moet zorgen.

Natasja: “Deze voorstelling is ontroerend maar ook heel grappig. Het gaat over ouders die zorgen voor hun gehandicapte kind, en het is één van de mooiste voorstellingen die ik zelf heb gezien. Het verhaal is gebaseerd op de dagboeken van Marike van Weelden, die zelf een gehandicapt kind heeft. Zij speelt ook de moeder in het stuk. Dit stuk is zeker ook een aanrader voor volwassenen.”

Nieuwe namen in het cabaret

Heleen: “Doordat we een aantal grote publiekstrekkers programmeren zoals Pieter Derksen – in zijn eigen stad – en Micha Wertheim kunnen we ook veelbelovende jonge makers een podium bieden. We geven hen de kans om hier, klein, te beginnen: daarna gaan ze groeien en komen ze vaak terug. Dit jaar staan bijvoorbeeld Daniëlle Schel, Benjamin van der Velde, Lonneke Dort en Yvonne van den Eerenbeemt bij ons, om er maar een paar te noemen. Bij de Lindenberg zie je de grote namen van morgen als eerste – die kans moet je niet laten liggen, lijkt mij.”

De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen bij de Lindenberg start op 14 mei om 10 uur ’s ochtends. Kaarten zijn te koop via www.delindenberg.com.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lindenberg Huis voor de Kunsten. Meer over Lindenberg Huis voor de Kunsten ontdekken?

Lindenberg Huis voor de Kunsten entertainment

Gesloten09:00 - 23:00

Ridderstraat 23, Nijmegen

Bekijk meer:entertainment
Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.