Relaxen met yoga en koffie bij Bhalu in de Bloemerstraat

Door Jurgen Smit 31 augustus 2017

Christiaan en Kees zitten met Marleen op een terrasje. “We komen allemaal uit Varsseveld, de jongens kennen elkaar al sinds groep zes. Niet van yoga maar van voetbal, haha!” Wat ze nog meer allemaal gemeen hebben? Een grote behoefte om te relaxen. En dat kan, bij hun gloednieuwe koffie- en yogabar Bhalu.

Een plek om te ontspannen

De grote droom van Kees was altijd al om een koffiebarretje te openen. En dan een écht leuke. Christiaan werkte al sinds zijn studententijd in de horeca en ging, na zijn afstuderen aan de hotelschool, fanatiek aan het werk. Wel zó fanatiek dat hij na enige tijd thuis kwam te zitten met een burn-out. “Ik zat thuis en begon ineens te denken: waar word ik nou gelukkig van? Ik ging vaak naar Kees, die steunde mij heel erg in die tijd. Hij was afgestudeerd in bedrijfskunde en had een beetje hetzelfde probleem. We waren eigenlijk allebei op zoek naar een plek om te ontspannen.” Ze besloten die plek zelf te maken en zo ontstond Bhalu.

Bhalu
Een bankje en de muur met spelletjes bij Bhalu.

Yogalessen van Marleen en Niki

Om het relaxen helemaal compleet te maken kan je bij Bhalu, naast lekker relaxt koffie drinken en lunchen, ook yogalessen volgen. Marleen gaat de yoga lessen geven in het café. “Ik werkte als bedrijfsjuriste, maar na drie jaar wilde ik het eigenlijk gewoon over een andere boeg gooien. Ik besloot drie maanden naar Thailand te gaan om een Yoga Teacher Training te volgen. Kees en Chris kregen daar lucht van en vroegen of ik geen yoga lessen wilde geven in hun koffiebar. En toen kwam alles samen, haha!” Je hoeft geen abonnement te hebben om yoga les te krijgen in Bhalu, de lessen gaan per stuk. Voor 5 euro kan je een proeflesje meedraaien om te kijken of het iets voor je is. De yogaruimte laat met vloerverwarming en gekleurde lichten weinig te wensen over. “Yoga wordt vaak gegeven in kleine muffe zaaltjes of in juist hele grote ketens. Wij willen dat anders doen.”

Bhalu
Marleen (links) en Niki (rechts) geven yogales bij Bhalu.

All-day lunch

Na je yogales schuif je lekker aan in het café om iets te eten of te drinken. “We werken uitsluitend met streekproducten. We halen ons brood bij streekbakker Jorrit, onze koffie bij branderij Blommers, onze producten zijn 100% bio en uit de buurt.” vertelt Kees. Alles wordt bereid in de open keuken of gemaakt achter de open bar. Voor de liefhebbers staan er spelletjes die je kan spelen en er is een bank waar je lekker op kunt nestelen. Knappe jongen die hier nog gestrest vandaan komt!


Meer over Bhalu ontdekken?

Bhalu koffiebars

Geopend08:00 - 20:00

Bloemerstraat 95, Nijmegen

Bekijk meer:koffiebars

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.