Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Knuffel een naaktkat in het Nijmeegse Kattencafé

Door Jurgen Smit 26 mei 2017

Bouwvakkers zijn hard aan het werk om het Nijmeegse Kattencafé op tijd af te krijgen. Als het goed is kunnen we vanaf het eerste weekend van juli knuffelen met katten, genieten van een goede kop koffie, huisgemaakte taartjes en biologische lunches. Coco de naaktkat, één van de bewoners van het café is er volgens eigenaar Sanne Versteeg al klaar voor. 

Kattenfan Sanne laat de nieuwe hotspot aan de Van Welderenstraat in Nijmegen alvast zien.”Kijk hier in de hal komt een soort van sluis. Zodat de katten niet kunnen ontsnappen. Hier is ook de plek waar de gasten de huisregels kunnen lezen. Zo mag je katten niet oppakken, ze moeten zelf naar je toekomen. En je moet je handen desinfecteren voordat je naar binnen gaat.”
In het kattencafé Balthazar kunnen Nijmegenaren knuffelen en spelen met poezen. Eén van de nieuwste aanwinsten van Sanne is de naaktkat Coco. Sanne kreeg het dier cadeau van de eigenaren van boekhandel de Feeks, een paar deuren verder. “Coco mag maar een uurtje per dag naar buiten, anders krijgt ze het koud. Ze ligt altijd graag bij mensen op schoot, of ze rolt zich in een dekentje op de bank. Zo heeft ze het toch lekker warm.”

‘Het belang van de kat staat voorop’

Kattencafé Nijmegen
Sanne Versteeg. (Foto: De Brug Nijmegen/Jimmy Israël)

In samenwerking met Stichting het Wijze Weeskitten en viavia heeft Sanne nog meer katten verzameld. Bijvoorbeeld Sientje, Tomro en Bowie. “Alle katten wonen nu nog bij mij thuis. Ik kijk dan of ze goed met elkaar kunnen opschieten en of ze het fijn vinden om mensen om zich heen te hebben. Het belang van de kat staat voorop.”

Cats Only in Kattencafé

Sanne Versteeg
Sanne Versteeg voor het Kattencafé.

En dat blijkt ook uit de inrichting en plannen voor het café. Zo is er de Cats Only ruimte waar alleen de katten in kunnen. “Als ze het te druk vinden kunnen ze zich altijd terugtrekken. De katten kunnen ook naar buiten, we hebben een binnentuin.”
De kattenfan laat zien wat ze nog meer in haar zaak gaat maken. “Hier komen allemaal hoge schapjes waar de katten rustig kunnen zitten”, wijst ze. “Tussendoor komen een soort van touwbruggen zodat de dieren van de ene naar de andere kant kunnen lopen.” Ook aan de hygiene is gedacht. Om de bar komt een glazen wand. En Sanne is van plan om twee keer per dag door de zaak te scheuren met een stofzuiger. Voor de klanten liggen er op strategische plekken kledingrollers.
In Kattencafé Balthazar kunnen bezoekers knuffelen en spelen met katten, kattengadgets kopen, flexwerken of met vrienden bijkletsen. Naast een goede kop koffie of thee serveert Sanne ook huisgemaakte taartjes, biologische soep en brood van Streekbakker Jorrit.Meer over Knuffel een naaktkat in het Nijmeegse Kattencafé ontdekken?

Knuffel een naaktkat in het Nijmeegse Kattencafé


  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.