Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jan Diebels van Dedicated in Nijmegen rent hard voor zijn klanten

Door Jurgen Smit 16 juni 2017

In een wereld waarin kleding steeds meer online wordt verkocht zijn de herenkledingzaken van Jan Diebels nog steeds booming. Sterker nog, de ondernemer denkt erover om te gaan uitbreiden met een derde zaak. Zijn geheim? ‘De p van personeel’

Met zijn twee zaken, eentje in de Marikenstraat en een op het Koningsplein mikt Diebels op de man van nu. De kleding voor dames liet hij een tijdje geleden achter zich. “Dames heb je nooit voor jezelf alleen. Ze kopen hun kleding net daar waar ze hun auto parkeren. Bij mannen is dat anders. Als ze hier één keer goed geslaagd zijn, zie je ze heel vaak terug.”

Daily Fresh voor jonge hipsters

Dedicated Koningsstraat
Een kijkje in de winkel aan de Koningsstraat. (Foto: Wendy Janssen)

Bij Dedicated aan het Koningsplein kan je terecht voor een mooi wit overhemd, een stoere spijkerbroek, maar ook complete pakken. Vergeet ook niet de beroemde Nijmegen shirtjes, daarover later meer. In de andere winkel aan de Marikenstraat, Dedicated ‘Daily Fresh’ word je begroet door superaardige, enthousiaste jonge jongens. Dat moet ook wel, want deze winkel is het paradijs voor jonge hipsters. In deze store vind je merken als Zumo, Avior, Tigha,  Gabba, Hugo Boss en My Brand.

‘Nijmegenaren hebben het hert op de tong’

Jan onderneemt al 16 jaar in Nijmegen. “Ik hou van Nijmegenaren omdat ze het ‘hert’ op de tong hebben. Ik heb dat zelf ook. We zijn direct en eerlijk. Als ik vind dat iets niet goed staat, dan zeg ik dat ook.” Ook met het ondernemersklimaat zit het wel goed. “Kijk, ik heb ook wel eens een moeilijke discussie gehad met de gemeente Nijmegen over de verbouwing van de winkelpui. Maar uiteindelijk is deze prachtig geworden.”
De Drutenaar heeft ooit wel overwogen om naar Nijmegen te verhuizen. “Maar ik ben niet alleen toegewijd in mijn vak, maar ook aan mijn familie. Mijn ouders wonen bijvoorbeeld op vijf minuten van ons vandaan. Dat vind ik ook wat waard.”

Toegewijd personeel

Dedicated is geen winkel van de korting, zo verzekert Jan. “Maar wij rennen wel voor onze klanten. Zo krijgen vaste klanten een speciaalbiertje mee: Dedicated Witte, gebrouwen in stadsbrouwerij De Hemel.” In het hele gesprek wordt in ieder geval één ding wel duidelijk: de ondernemer is dolblij met zijn personeel. “Sommigen werken hier al 10 jaar. Ik wil niet klef doen, maar mijn personeel voelt vaak als familie.” Jan maakt niet alleen de nodige uren voor zijn onderneming, hij is ook vaak gastspreker op het ROC en de HAN. “Ik knok tegen het vooroordeel dat werken in een winkel een ‘makkie’ is. Het is echt een vak.”

Support your local heroes

Diebels is erg trots op Nijmegen en wil die trots ook op zijn stadsgenoten overbrengen. Daarom verkoopt hij ook T-shirts en sweaters die te maken hebben met de stad Nijmegen, of verwijzen naar hotspots in de stad en voetbalclub NEC. Sinds woensdag is ook het ‘wijken-t-shirt’ te koop. Op de print staan de wijken Hatert, Wolfskuil, Grootstal, Nijmegen-Oost en Waterkwartier, met daaronder de tekst ‘Nijmeguh in ut hert’. Voor alle trotse Nijmegenaren: rennen naar Dedicated dus.


Meer over Dedicated ontdekken?

Dedicated kledingwinkels

Gesloten09:30 - 18:00

Koningstraat 24, Nijmegen

Bekijk meer:kledingwinkels

 

adv.