Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De kogel is door de bouwmarkt: Nimma krijgt een Hornbach

Door Jurgen Smit 6 juni 2017

Het duurde even maar Nijmegen krijgt er een enorme bouwmarkt bij. De Hornbach komt aan de A325 (bij Ressen) ter hoogte van Cinemec. De gemeente en provincie vinden (na een onderzoek) dat deze locatie geschikt is voor de bouwgigant. 

Afgesproken is dat de op de locatie alleen de bouwmarkt, een tankstation en een restaurant komt. Er komen geen andere winkels of horeca en de directe omgeving wordt als park ingericht. Provincie en gemeente willen namelijk geen detailhandel die concurreert met de binnenstad of bijvoorbeeld het centrum van Elst. “Daarmee is er geen vergelijkbare situatie met de binnenstad of andere winkelcentra als gekeken wordt naar omvang, diversiteit en aantrekkelijkheid”, laat de gemeente Nijmegen weten.

Ontwerp bouwmarkt

Hornbach is een van oorsprong Duitse bouwmarktketen. In ons landje heeft Hornbach al twaalf vestigingen. Wanneer we in de Nijmeegse Hornbach badkamers, keukens, of klusmateriaal kunnen gaan shoppen is nog niet bekend. Het ontwerp van de bouwmarkt moet eerst worden getoetst op beeldkwaliteit en moet passen bij de omgeving.

 Meer over De kogel is door de bouwmarkt: Nimma krijgt een Hornbach ontdekken?

De kogel is door de bouwmarkt: Nimma krijgt een Hornbach


  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.