Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De koopman van deze week is visboer Hein van Maassen

Door Jurgen Smit 28 juni 2017

Al meer dan 40 jaar staat hij in zijn vis-kiosk bij het Kronenburgerpark. En visboer Hein van Maassen is er nog lang niet klaar mee. “Ik ben hier gelukkig en wil niets anders dan dit.”

Pal bij de ingang van het Kronenburgerpark, op de kop van de Lange Hezelstraat en in de bocht van de Parkweg, is al 80 jaar een viskiosk te vinden. “Mijn grootouders zijn hier begonnen”, vertelt Hein trots. “En ik rende al als 13-jarig jongetje tussen de middag naar het park om mijn vader hier te helpen.”

Groot gebracht met liefde voor vis

De grote droom van kleine Heintje was visboer worden. En dat is gelukt! Al meer dan 40 jaar is hij in het familiebedrijf te vinden. Hein in de kiosk, en zijn broer Henk op de markt. De broers zijn groot gebracht met liefde voor vis. Drie keer per week halen ze hun koopwaar in Spakenburg. Hein: “Vis is gezond. En daarom vind ik het jammer om te merken dat de jeugd vis niet meer zo lekker vindt. Eigenlijk zouden kinderen meer vis moeten eten!”

vis Kronenburgerpark

De kiosk van visboer Hein van Maassen.

 

Vis verkopen en praatjes maken

In zijn viskiosk, elke dag open van 11.00 tot 18.00 uur, bakt en verkoopt Hein vooral gebakken kibbeling. “Wij paneren deze op een speciale manier en daarom komen veel klanten steeds terug.” De koopman geniet niet alleen als hij ziet dat de klanten lekker eten, maar vindt het ook vooral gezellig om te kletsen met alle mensen. “Ik schat dat 60 procent van mijn klanten uit voorbijgangers bestaat. Vaak zijn dat ook steeds nieuwe mensen, je hebt dan altijd wel iets te praten. Veertig procent van mijn klantenbestand zijn mensen hier uit de buurt.”

‘De haring is dit jaar lekker vet’

Die klanten komen niet alleen voor de kibbeling, maar ook voor lekkerbekjes, gerookte makreel, broodjes paling, zalmslaatjes en natuurlijk de Hollandse Nieuwe. De Nijmegenaar vraagt 2,25 euro voor een haring. “Hij is dit jaar erg goed, lekker vet.”
Hein wordt erg gelukkig als hij klanten een nieuwe haring ziet eten. “Maar dan het liefst zonder uitjes. De smaak van de haring zelf is zo puur. Daar moet je juist van genieten zonder uien.”

De koopman op indebuurt

Iedere week schrijven wij over Nijmeegse ondernemers die één bepaald product verkopen. Meer Nijmeegse koopmannen vind je hier. Ben jij verliefd op jouw product? En lijkt het leuk je daar wat over te vertellen? Stuur ons dan een berichtje!
We schrijven ook veel over alles wat nieuw en leuk is in Nijmegen. Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte.

 Meer over De koopman van deze week is visboer Hein van Maassen ontdekken?

De koopman van deze week is visboer Hein van Maassen


adv.