Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Koopman- en vrouw van deze week: Adrie en Jessica van Maasdijk van Silverado

Door Jurgen Smit 14 juni 2017

Als je Silverado Westernstore aan de Lange Hezelstraat binnenstapt waan je jezelf in een cowboyfilm. Overal zie je stoere laarzen, riemen, gespen en een uitgebreide collectie westernkleding. Adrie en Jessica runnen deze speciaalzaak al 20 jaar. Hun geheim is dat ze zelf helemaal gek op Western zijn.

“Ik ben in de jaren zestig opgegroeid”, vertelt Adrie vanachter de toonbank in de knusse winkel. “Dat betekent dat ik series keek als Bonanza en boeken las als Arendsoog. Daar is de liefde voor Western en Country eigenlijk helemaal begonnen.” Silverado is specialist op allerlei Western-artikelen maar het hoofdproduct bestaat uit coybowlaarzen. “We verkopen hier zo’n 250 modellen”, vertelt Jessica trots. “De prijzen variëren van 149 euro tot 499 euro. En de laarzen zijn gemaakt van runderleer, slangenleer of krokodillenleer.”

Koopman herkent ‘zijn’ laarzen uit duizenden

De klanten van Silverado komen uit de regio en ver daarbuiten. “We hebben ook heel veel klanten uit Duitsland. En bijvoorbeeld ook presentator Joris Linssen komt hier altijd zijn laarzen kopen. Daarnaast hebben we ook Rowèn Heze in de zaak gehad.” De koopman herkent ‘zijn’ laarzen uit duizenden. “De laarzen die wij hier verkopen gaan meestal wel zo’n 10 jaar mee. Als de klant dan vervolgens terugkomt om een nieuw paar te kopen dan herken ik het model cowboylaarzen meteen.”

‘Alle Silverado-boots worden met de hand gemaakt’

Silverado laarzen
Een deel van de collectie westernlaarzen bij Silverado.

Adrie en Jessica gaan regelmatig naar Mexico en Spanje om laarzen in te kopen. “Alle boots bij Silverado worden met de hand gemaakt”, vertellen de ondernemers trots. “Elke laars kent 160 handelingen.” Het Nijmeegse stel reist regelmatig af naar Amerika. “Richting de westkust natuurlijk. En naar Nashville, prachtig.”
De liefde voor de koopwaar zit diep. “Wij vinden gewoon dat iedereen een goed paar cowboylaarzen moet hebben. De laarzen zijn stoer en ze zitten heel lekker. Het is een kwaliteitsproduct. Ze staan leuk bij een spijkerbroek maar ook bij een net pak.”


Meer over Silverado Westernstore ontdekken?

Silverado Westernstore speciaalzaken

Gesloten12:00 - 17:00

Lange Hezelstraat 37, Nijmegen

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.