Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

KLEPS brengt een stukje Amerika naar Nijmegen

Door Jurgen Smit 24 mei 2017

In de wekelijkse rubriek De Koopman vertelt een Nijmeegse ondernemer over zijn of haar liefde voor een product. Dit keer is dat Erik van KLEPS. In Nijmegen zie je ze al wel eens voorbij komen, de petten waar in grote letters “KLEPS” op de voorkant staat. Het merk van Erik van Lith en Pim van der Aa wordt hier en daar inmiddels opgepikt. “Van de week kregen we een verzoek uit Australië, dus het begint te komen!” zegt Erik vrolijk.

United States of America

Erik komt de trap af met een grote doos vol KLEPS petten. Pim kan vanavond niet en ze hebben nog geen winkel. Pim en Erik hebben allebei een full-time baan, en sinds 2013 maken ze ook zelf petten. Ze kennen elkaar van hun studie Amerikanistiek aan de Radboud Universiteit. Na hun studie besloten ze samen door Amerika te reizen. “We zijn in 28 van de 50 staten geweest. In september 2012 zijn we die kant uit gegaan om de verkiezingen te volgen. In november waren die voorbij en toen zijn we nog tot en met januari met een camper verder gaan reizen.”

 

KLEPS petten winkel

De liefde voor petten zat er bij Erik al vroeg in. “Ik draag ze al mijn hele leven eigenlijk. Dus ik kon mijn lol op toen ik in Amerika was. Daar zagen we hele winkels vol! In bijna elke staat probeerde ik zo’n winkel op te zoeken. Pim ging dan mee en uiteindelijk kocht hij er zelf ook eentje. Sindsdien is hij ook om.” In Nederland zijn er weinig winkels met uitsluitend petten en Pim en Erik besloten dat ze daar verandering in wilden brengen. “We wisten allebei nog niet goed wat we wilden gaan doen na onze studie. Het leek ons ontzettend vet om een winkel te hebben met alleen maar petten van ons eigen merk.”

 

KLEPS
Drie petten van KLEPS

Het uitstekende deel van de pet

Bij nader inzien kwamen de vrienden tot de conclusie dat een winkel beginnen betekent dat er een pand moest komen waar personeel in moest staan. Zonder startkapitaal bleek dat een onmogelijke opgave. “We moesten andersom denken. Eerst het merk in de markt zetten, een beetje kapitaal opbouwen en daarna pas die winkel”. KLEPS is volgens Erik vernoemd naar het ‘uitstekende deel van de pet’. Ze zijn te verkrijgen via de website en als je in Nijmegen woont komen de boys hem soms zelfs persoonlijk brengen.

 

Aanmodderen

Pim en Erik ontwerpen alle petten zelf. Er zijn petten met alleen een gekleurde klep maar er zijn er ook met wolven die huilen naar de maan, of petten met een Hawaï patroontje. “We zijn eigenlijk gewoon maar een beetje gaan aanmodderen. We wisten allebei wel wat we wilden maar niet hoe we dat moesten doen.” Inventief als ze zijn besloten ze het maar gewoon te gaan leren. “Avonden lang hebben we tutorials gekeken op YouTube, net zolang tot dat we onze ideeën konden uitwerken en naar de leverancier konden brengen.” De KLEPS petten worden geproduceerd in Amerika. Het magazijn is voorlopig nog even de kast bij Erik thuis. “Maar die winkel, vol met petten, dat is nog steeds onze droom!”.Meer over KLEPS brengt een stukje Amerika naar Nijmegen ontdekken?

KLEPS brengt een stukje Amerika naar Nijmegen


Meer over

De Koopman

adv.