Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Veli’s geheime formule voor Snackbar Corry: liefde

Door Jurgen Smit 14 februari 2018

Snackbar Corry: wie kent ‘m niet? Zeker in Nijmegen-Oost is de friettent een begrip. Eigenaar Veli ziet iedere klant als zijn buurman of buurvrouw: iedereen is er welkom. Waarom je nou precies hier je friet waterfiets of frikandel speciaal moet halen? “Omdat ze met veel liefde worden gemaakt.”

Bij binnenkomst van Snackbar Corry wordt ieder klant hartelijk begroet door eigenaar Veli. Snel haalt hij nog wat lege plastic frietbakjes van een tafel. “Dat is nog van de bouwvakkers, die komen altijd al vroeg in de middag. Als die weg zijn, is het wachten tot een uur of vijf. Dan wordt het druk. Vroeger gingen we door tot vier uur ’s nachts, dat was toen uniek in Nijmegen. Maar ook ik word ouder en wil een sociaal leven overhouden, dus dat doen we niet meer.”

Geheime formule

Zo’n 23 jaar geleden nam Veli, zelf van Turkse komaf, de toen al beroemde Snackbar Corry over. “Corry was toen al een begrip in Nijmegen, met name onder de studenten. En dat is het nu nog steeds”, vertelt de eigenaar trots. De geheime formule hiervoor? Daar hoeft hij niet lang over na te denken: “Liefde! Ik heb liefde voor mijn vak en liefde voor mijn klanten. Ik ben niet voor niets Frituurloog. Kijk, daar staat het.” Hij wijst naar de borden buiten.

snackbar Corry
Snackbar Corry: de Frituurloog onder de frietbakkers. Foto: indebuurt Nijmegen.

Persoonlijke aandacht voor iedereen, daar gaat het Veli om. “Ik vind het belangrijk om met iedereen een praatje te maken en even belangstelling te tonen. Gewoon lekker babbelen. Klanten vinden dat gezellig, daarom komen ze steeds weer terug. Ik bereid het eten met liefde en geef het de mensen met liefde. Dan vraag ik altijd: inpakken of meenemen? Haha! Dat moet je wel opschrijven hoor!” zegt hij lachend.

Ook Pieter Derks en Frank Boeijen aten hier een frietje

De grootste groep van Veli’s klanten bestaat uit studenten. “Een stukje verderop zitten twee studentenverenigingen, die zorgen voor de grootste bestellingen.”
Maar niet alleen studenten komen graag bij Veli friet eten. “We hebben Frank Boeijen wel eens hier gehad, en Pieter Derks. Wist je dat Pieter Derks ons in zijn show heeft meegenomen?” Weer klinkt hij trots. “Omdat ik altijd ‘tot morgen’ tegen de mensen zeg. Niet tegen dikke mensen hoor, dan komen ze niet meer terug. Haha.”

snackbar Corry
Naast de kroketten en frikandellen pronkt de beker voor ‘Frietkoning’ die Veli ooit van Technisch Creatief Centrum Nijmegen kreeg, met daarnaast het motto van de snackbar. Foto: indebuurt Nijmegen

Toekomst

Hoewel Veli nog lang niet van plan is om te stoppen met zijn zaak, geeft hij wel aan dat hij veel concurrentie heeft. “Tegenwoordig heeft iedereen een airfryer of bestellen mensen via Thuisbezorgd. Maar we houden het hoofd gewoon boven water!” En hoe zit het dan met de toekomst? “Ik heb het hier enorm naar mijn zin, maar mijn kinderen gaan dit niet van me overnemen.” Hij gebaart naar zijn zoontje, die achterin de zaak vredig zit te tekenen. “Jij gaat studeren vriend!”

Trofee voor frietkoning

Nog even showt Veli zijn trofee voor ‘Frietkoning’, die hij van Technisch Creatief Centrum Nijmegen kreeg. “Kijk, het bewijs dat ik een frietkoning ben!” Dan is het het tijd om te gaan. Bij het dichttrekken van de deur worden we nageroepen. Ja hoor, daar issie: “Tot morgen!”


Meer over Snackbar Corry ontdekken?

Snackbar Corry snackbars

Geopend12:00 - 02:00

Daalseweg 1, Nijmegen

Bekijk meer:snackbars

Meer over

De Koopman

adv.