Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x Nijmeegse Vaderdag cadeautips!

Door Jurgen Smit 15 juni 2017

Zondag is het vaderdag, tijd voor cadeaus! Want ook jouw oudeheer zal een jaarlijkse blijk van waardering waarschijnlijk erg op prijs stellen. Nog geen idee hoe je jouw vader in het zonnetje moet zetten? Wij hebben 7 tips voor je!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Muziek van vroeger: Red Leg

red leg vaderdag
Foto: Facebookpagina Red Leg

Is jouw vader een oude rocker? Neem hem dan mee naar de band Red Leg in café The Shuffle op vaderdag! Red Leg is een blues & rock band met roots in the sixties en seventies. Ze zijn begonnen als coverband met nummers van Fleetwoord Mac en Jimi Hendrix en hebben inmiddels een groot eigen repertoire opgebouwd. Leuk voor je vader en stiekem ook voor jezelf!


Meer over Café The Shuffle ontdekken?

Café The Shuffle cafés

Gesloten16:00 - 01:00

Berg en Dalseweg 200, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Museumpark Orientalis

vaderdag
Museum Orientalis. Foto: Facebook museum Orientalis

Op vaderdag mogen vaders gratis naar museumpark Orientalis! Dat is een leuk cadeautje, zeker als het mooi weer is. Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar een brug wordt geslagen tussen architectuur en natuur. Er zijn drie themadorpen waar je doorheen kunt wandelen: het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat. Op vaderdag kun je ook nog een vlieger versieren en oplaten, leuk voor als je een kleintje mee hebt!


Meer over Museumpark Orientalis ontdekken?

Museumpark Orientalis musea

Geopend11:00 - 17:00

Profetenlaan 2, Nijmegen

Bekijk meer:musea

 Vaderdag bij Blue aan de Oranjesingel

De tuin bij Blue. Foto: Facebookpagina Blue

Is jouw vader een echte bourgondiër? Neem hem dan mee naar Restaurant Blue! Speciaal voor vaderdag is daar zondag vanaf 15:00 uur een barbecue. Je kunt buiten in de zon mais en kip kluiven en genieten van nog veel meer lekker eten van de barbecue. Tast wel eventjes in de buidel want deelnemen aan de barbecue kost € 27,50 per persoon (voor kinderen tot 10 jaar € 17,50). Maar dan heb je ook wat!

Tentoonstelling in de Sint Stevenskerk

vaderdag
Foto van de tentoonstelling. Foto: stevenskerk.nl

Wil je iets bijzonders doen met je vader maar heb je niet al te veel te besteden? Neem hem dan mee naar de Sint Stevenskerk. Daar is de hele maand juni het kunstobject ‘Eindig in Eeuwigheid’ te zien. Het kunstwerk bestaat uit een ring van 30 prenten en 10 gedichten van graficus en dichter Gijs Elzinga. De teksten en beelden zijn afgedrukt op één strook papier van ruim 15 meter lang en zijn zondag tussen 12:00 en 17:00 uur gratis te zien in de kerk.

Biermenu in café van Ouds

vaderdag
Foto: Facebookpagina café van Ouds

Lust jouw vader hem wel op zijn tijd? Neem hem zondag dan mee uit drinken naar café van Ouds. Daar kun je voor 15 euro een high beer bestellen. Je krijgt dan drie speciaalbiertjes die je zelf mag kiezen of uit mag laten kiezen door het barpersoneel als je vertelt wat je smaak is. Daarbij wordt een borrelplankje geserveerd met onder andere kaasjes van De Wit en zalm bereid in Doornik. Proost!


Meer over Café van Ouds ontdekken?

Café van Ouds cafés

Gesloten16:00 - 02:00

Augustijnenstraat 33, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

 Fietsen naar Oortjeshekken

Oortjeshekken
Terras bij Oortjeshekken. Foto: website Oortjeshekken.

Als je vader een beetje van beweging houdt, dan is fietsen naar Oortjeshekken heerlijk! Geniet van het mooie landschap van de Ooij terwijl je rustig over de dijk trapt, op weg naar je lunch. Het is zo’n 8 kilometer enkele reis vanaf het centrum van Nijmegen, maar de prachtige natuur zorgt ervoor dat die niet zwaar in de benen gaan zitten. Bij Oortjeshekken Heb je voor 5 euro al een broodje geitenkaas, dus daar zul je je geen buil aan vallen. En door het fietsen sport je het er zo weer af!


Meer over Oortjeshekken ontdekken?

Oortjeshekken restaurants en horeca

Geopend08:30 - 23:00

Erlecomsedam 4, Ooij

Bekijk meer:restaurants en horeca

Een BBQ sauspistool

sauspistool
BBQ sauspistool. Foto: Xenos

Heb je zondag geen tijd maar wil je jouw vader toch iets cadeau doen? Koop dan gewoon een barbecue sauspistool bij de Xenos. De naam van het product verklapt eigenlijk alles. Je vader kan met zijn pistool in stijl een stuk vlees van de barbecue sauzen. Lekker mannelijk en maar € 5,99!


Meer over Xenos ontdekken?

Xenos winkelcentra

Geopend09:30 - 18:00

Passage Molenpoort 22, Nijmegen

Bekijk meer:winkelcentra

 

 

 

 

 

 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.